Άγιος Παύλος

Η παραλία του Αγίου Παύλου (Αγίου Παύλου) βρίσκεται κοντά στην Αγία Γαλήνη (18χλμ) δίπλα στην παραλία Τριπέτρα (Ακουμιανή γιαλιά) και το χωριό Σαχτούρια. Ο Άγιος Παύλος βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Ο κόλπος έχει μια όμορφη παραλία με πράσινα βαθιά νερά και υπέροχο βραχώδη βυθό .Με ζεστό νερό είναι ιδανικό για κολύμπι και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Στον Άγιο Παύλο είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπεις ανθρώπους σε διάφορα είδη ενδυμάτων παραλίας ή έλλειψη, λόγω της σχετικής απομόνωσης και της ιδιωτικότητας της περιοχής που προσφέρουν οι όρμοι γύρω από τις παραλίες.

Ο κόλπος έχει μια όμορφη παραλία με πράσινα βαθιά νερά και υπέροχο βραχώδη βυθό. Κοντά στην παραλία μπορείτε να βρείτε μερικά δωμάτια και ταβέρνες. Επιπλέον, παρέχονται βασικές υπηρεσίες στην παραλία, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες και ποδήλατα. Πάνω από την παραλία μπορείτε να επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου. σύμφωνα με τον μύθο, ο Άγιος Παύλος έζησε εδώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρώμη (αυτός ο μύθος υιοθετείται και για κάποια άλλα μέρη της Κρήτης, όπως η Καλή Λιμένες και η Σελούδα).

Αν και η παραλία μπροστά από το χωριό είναι όμορφη, ορισμένοι επισκέπτες προτιμούν τον Άγιο Παύλο για διαμονή και φαγητό, αλλά κολυμπούν στην κοντινή ειδυλλιακή παραλία με τους τεράστιους αμμόλοφους. Η Ακουμιανή Γιαλιά ή Μέλισσα, όπως ονομάζεται αυτή η παραλία, βρίσκεται πίσω από τη δυτική άκρη του κόλπου του Αγίου Παύλου και θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες του νομού Ρεθύμνου, αλλά συνήθως είναι κυματιστή. Μπορείτε να φτάσετε εκεί μέσα από ένα μονοπάτι που ξεκινά από τον Άγιο Παύλο.