Νήσοι Παξιμάδια

Νήσοι Παξιμάδια

 

Περάστε μια μέρα μαζί μας και απολαύστε μια εκδρομή με πλοίο σε ένα από τα ακατοίκητα νησιά των Παξιμαδιών. Μετά από περίπου μιά ώρα φτάνουμε στα νησιά και αγκυροβολούμε σε έναν προστατευμένο κόλπο, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στην παραλία, να κολυμπήσετε, ή να βουτήξετε στα καθαρά νερά της Μεσογείου. Το ταξίδι περιλαμβάνει επίσης ένα μπάρμπεκιου στην παραλία.

Τα Παξιμάδια είναι δύο μικρά ακατοίκητα νησιά στον κόλπο της Μεσαράς που βρίσκεται περίπου 12 χλμ. (7 μίλια) νότια της Αγίας Γαλήνης στην περιοχή του Ρεθύμνου. Βρίσκονται στο Λιβυκό Πέλαγος δίπλα στη νότια ακτή της Κρήτης. Λόγω της εγγύτητάς τους μεταξύ τους, τα δύο νησιά εμφανίζονται ως ένα από απόσταση.

Συνολικά οι δύο νήσοι έχουν περίπου την ίδια έκταση, αλλά η δυτική νήσος, η Παξιμάδια Ένα έχει στενόμακρο σχήμα ενώ η ανατολική, η Παξιμάδια Δύο έχει πιο στρογγυλό. Επειδή είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, τα δύο νησιά εμφανίζονται ως ένα από μακρινή απόσταση. Στην αρχαία Κρήτη τα νησιά αυτά ανήκαν στην Φαιστό και ονομάζονταν Διόνυσοι. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Θεά Άρτεμις κυνηγούσε στην περιοχή αυτή με τη Βριτόμαρτις.Η αναφορά στο παξιμάδι μπορεί να βρεθεί στην αρχαία γραφή, που φέρει το όνομα «paximadi», από τον Παξάμο, γαστρονομικό συγγραφέα της ρωμαϊκής εποχής. Το παξιμάδι θεωρήθηκε το ψωμί των φτωχών, έχοντας τη δυνατότητα συντήρησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της έλλειψης υγρασίας  και το υπερβολικό ψήσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Απολαύστε το όνειρο!

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας (ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Επικοινωνήστε μαζί μας)

Gallery