Παραλία Πρέβελη

Ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη στην Κρήτη είναι η εκπληκτική παραλία Πρέβελη, ένας μοναδικός προορισμός στα νότια του νησιού. Η υπέροχη παραλία έχει ένα μικρό ποτάμι που τρέχει στη θάλασσα από τα βουνά, περιτριγυρισμένο από φοίνικες και προσφέρει μια απίστευτη εμπειρία κατά την επίσκεψή σας στην Κρήτη. Γνωστό και ως Palm Beach, αυτό είναι ένα από εκείνα τα μέρη που αιχμαλωτίζει την καρδιά και τη φαντασία κάθε ταξιδιώτη. Εδώ είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την παραλία Πρέβελη στην Κρήτη.

Preveli beach.

Πού είναι η παραλία Πρέβελη

Η παραλία Πρέβελη βρίσκεται στη νότια ακτή της Κρήτης, λίγο περισσότερο από 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Ηρακλείου και το κεντρικό αεροδρόμιο του νησιού. Είναι πιο κοντά στην πόλη των Χανίων και το αεροδρόμιο της, αλλά ακόμα μία ώρα μακριά με το αυτοκίνητο. Η απόσταση από την πόλη του Πλακιά είναι 10χλμ., Ενώ η πόλη του Ρεθύμνου είναι 43χλμ. Μακριά. Η παραλία και η λιμνοθάλασσα δεν είναι τα μόνα εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής, καθώς το διάσημο και όμορφο Μοναστήρι του Πρέβελη βρίσκεται κοντά στον κεντρικό χώρο στάθμευσης, το εκπληκτικό φαράγγι του Πρέβελη βρίσκεται πιο πάνω στον ποταμό και υπάρχουν πολλά άλλα ενδιαφέροντα μέρη για να δείτε κοντά. Οι ταξιδιώτες που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου μπορούν να φτάσουν στην παραλία Πρέβελη νοικιάζοντας αυτοκίνητο και οδηγώντας προς τα νότια του νησιού.

Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην παραλία Πρέβελη

Δώστε τη σχετική απομακρυσμένη τοποθεσία του, η επίσκεψη στην παραλία Πρέβελη μπορεί να είναι μια περιπέτεια από μόνη της και να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία. Υπάρχουν πολλά εκπληκτικά αξιοθέατα κοντά στην παραλία και άλλα σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο. Η επίσκεψη στην παραλία με την οικογένεια είναι εξαιρετικά ασφαλής, αν και κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου γίνεται πολύ κόσμο. Η ψιλή άμμος και τα καταγάλανα νερά είναι ιδανικά για κολύμπι και ακόμη και κολύμβηση με αναπνευστήρα, ενώ οι γοητευτικοί φοίνικες δίνουν σκιά στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες σε αυτή τη μικρή παραλία επειδή βρίσκεται μέσα σε μια φυσική προστατευόμενη περιοχή, ωστόσο ο κρύος ποταμός που σχηματίζει μια λιμνοθάλασσα και οι γοητευτικοί φοίνικες κάνουν μια αξέχαστη εμπειρία. Για την τέλεια μέρα που επισκέπτονται την παραλία Πρέβελη, οι ταξιδιώτες μπορούν να περάσουν λίγες ώρες απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα, στη συνέχεια να θαυμάσουν και να συνεχίσουν να επισκέπτονται τα άλλα αξιοθέατα της περιοχής, όπως το περίφημο μοναστήρι Πρέβελη, το εντυπωσιακό φαράγγι του Κουρταλιώτικου ή το μικρότερο φαράγγι του Πρέβελη, το πανέμορφο ενετικό φαράγγι και πολλά άλλα.