Κόκκινος Πύργος

Ο Κόκκινος Πύργος βρίσκεται δυτικά του Ηρακλείου και κοντά στην πόλη Τυμπάκι. Το όνομά του προέρχεται από έναν πύργο που έχει χτιστεί με το κοκκινωπό έδαφος στην είσοδο του ποταμού Γεροπόταμου. Ο Κόκκινος Πύργος αποτελεί ένα παραθαλάσσιο χωριό που έχει το κύριο λιμάνι της περιοχής και έχει τουριστική ανάπτυξη. Στον Κόκκινο Πύργο μπορείτε να βρείτε όλα όσα θα χρειαστείτε στις διακοπές σας: εστιατόρια, καφετέριες, προτάσεις εκδρομών, εκδρομές πεζοπορίας, ενοικίαση αυτοκινήτου, εκδρομές με σκάφος, μαθήματα καταδύσεων κ.λπ.

Το χωριό διαθέτει μια πολύ μεγάλη αμμώδη παραλία, που ξεκινά από εδώ και φτάνει μέχρι τα νοτιοανατολικά, μέχρι τον Κομό. Σε αυτήν τη μεγάλη παραλία μπορείτε να συναντήσετε τη διάσημη θαλάσσια χελώνα Carretta - carretta που γεννά τα αυγά της στην άμμο καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι θαλάσσιες χελώνες και οι φωλιές τους είναι υπό προστασία. Η παραλία είναι επίσης ανοιχτή στους δυτικούς ανέμους.

Το ανατολικό τμήμα της παραλίας, που εκτείνεται από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο, ονομάζεται Καταλυκή. Η παραλία της Καταλυκής είναι μια πολύ καλά οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη και πολλά θαλάσσια σπορ. Μπορείτε να περπατήσετε στον παραλιακό δρόμο κατά μήκος της ακτής, όπου θα συναντήσετε πολλές καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια, όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας με θέα τη θάλασσα. Στην ανατολική πλευρά της Καταλυκής θα βρείτε ένα μεγάλο έλος, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς υγρότοπους της περιοχής με σπάνια πουλιά να τον επισκέπτονται όπως τα φλαμίνγκο κ.λπ.